Edirne'de Kaç Öğrencinin Okula Gideceği Belli Oldu

Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi tüm yurtta başladı. Edirne'de de bugün itibariyle on binlerce öğrenci ve binlerce öğretmen ders başı yaptı. Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklama...

Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi tüm yurtta başladı. Edirne'de de bugün itibariyle on binlerce öğrenci ve binlerce öğretmen ders başı yaptı. Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklama ile birlikte, Edirne'de yeni eğitim öğretim döneminde kaç öğrencinin okula gideceği belli oldu.

Edirnede Kaç Öğrenci Var?

Bugün itibariyle başlayan yeni eğitim öğretim döneminde, ülke çapında milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Edirne'de kaç öğrencinin okula gittiği de Edirne Valiliği'nin açıklamasıyla belli oldu. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre Edirne'de, 55 bin 417 öğrenci okula gidiyor. Bunun yanı sıra Edirne genelinde 5 bin 320 eğitim çalışanı da yeni eğitim öğretim döneminde hizmet verecek.

Edirnede Kaç Okul Var?

Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Edirne'deki derslik ve okul sayısı da belli oldu. Buna göre kent genelinde, 2 bin 957 derslik, 421 okul ve eğitim kurumu bulunuyor. Edirne Valiliği'nin açıklamasında ''Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük gayretlerle ülkemizin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve yeni eğitim öğretim yılını kutluyoruz. İyi dersler..'' ifadelerine yer verildi.

Görsel Kaynak: twitter.com/recepgurkan

Edirne Haberleri