Edirne'de Öğrenciler Kış Okulunda Ücretsiz Eğitim Görüyor

Yaz okullarından sonra bu sene ilk defa yarıyıl tatilinde Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) "bilim" ve "sanat" kursları başlatıldı.Bu kapsamda Edirne'de bulunan Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezinde "yazılım geliştirme",...

Yaz okullarından sonra bu sene ilk defa yarıyıl tatilinde Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) "bilim" ve "sanat" kursları başlatıldı.

Bu kapsamda Edirne'de bulunan Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezinde "yazılım geliştirme", "robotik", "drama", "akıl oyunları" ve "görsel sanatlar" olmak üzere 5 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar açıldı. Kurslara 36 öğrenci katıldı.

Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Fulya Nil Şeren, AA muhabirine, kış okulunda planladıkları eğitim programında, öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal gelişimlerini destekleyici etkinlikler yapılmasına önem verdiklerini dile getirdi.

Tatillerini Kaliteli Geçiriyorlar

Şeren, öğrencilerin kurslarda eğlenerek öğrendiğini ve tatillerini kaliteli geçirdiğini belirtti.

Bilgisayar öğretmeni Eren Başkol da kış okulunda öğrencilere ilgi ve yetenekleri doğrultusunda dersler verdiklerini ifade etti.

Kursta, robotik kodlama eğitimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkol, şu ifadelere yer verildi:

"Burada yazılım ve mekanikle ilgili haftanın iki günü dörder saat derslerimiz devam ediyor. Birçok öğrencimiz tatili evlerinde geçiriyor ama tabii BİLSEM'i tercih eden öğrencilerimiz kendilerini çok iyi hissettiklerini ve güzel şeyler öğrendiklerini, hayatlarını bunlarla geliştireceklerini söylüyorlar. Biz de bu gelişimi görüyoruz. Kesinlikle onlar için çok güzel bir deneyim oluyor."

Edirne Haberleri