Edirne'de Olası Depreme Karşı Yapılması Gerekenler Konuşuldu

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Egemen Kurtdere, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin büyük yıkıma sebep olduğunu belirtti.Depremlerden 11 ilde...

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Egemen Kurtdere, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin büyük yıkıma sebep olduğunu belirtti.

Depremlerden 11 ilde ikamet eden yaklaşık 14 milyon kişinin etkilendiğini hatırlatan Kurtdere, "Deprem on binlerce canın yitirilmesine, yüz binlerce yurttaşımızın yaralanmasına, şehirlerin yıkılmasına, kamusal alanların ve sosyal yaşamın tamamen çökmesine neden oldu. Bu depremde tüm kesimler gibi bizler de meslektaşlarımızı, vatandaşlarımızı, arkadaşlarımızı kaybettik. Acımız çok büyük. Ülkemizin başı sağ olsun." şeklinde konuştu.

Kurtdere, afetlere karşı kalıcı çözümler alınması, imar mevzuatında düzenlemeler yapılarak yapıların devlet kurumları tarafından denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

Edirne'deki eski binaların ve zemin yapısının kontrollerinin aksatılmadan yapılması önerisini yapan Kurtdere'nin açıklamaları şu şekilde:

"Edirne'mizdeki zemin durumu belediye ve özel idarece bir bütünlük sağlanarak Edirne halkıyla paylaşılmalı istenilmesi halinde bazı büyükşehir belediyelerince yapıldığı gibi yapıların statik kontrolleri kamu kurumlarınca yapılmalıdır. Bunlar için ücret talep edilmemelidir. Yapı ve bağımsız bölüm sahiplerinin yapıya ait tüm projelere ulaşabilmesi kolaylaştırılmalıdır. İl çapında oluşabilecek afetler ilgili çalıştay, panel ve benzeri gibi etkinlikler sıkça yapılmalı ve TMMOB bileşenleri ve üniversite öğretim üyeleri başta olmak üzere ilgili disiplinlerden uzman katılımcılar davet edilmelidir."

Edirne Haberleri