Edirne'de Otizmli Öğrenciler İçin Alan Oluşturuldu

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla 2. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda oluşturulan alanın açılışında yaptığı konuşmada, özel öğrencilerin insanlığa emanet olduğunu...

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla 2. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda oluşturulan alanın açılışında yaptığı konuşmada, özel öğrencilerin insanlığa emanet olduğunu dile getirdi.

Beraber yaşamanın ve çözüm üretmenin önemine değinen Arpacı, otizm farkındalığının sadece bir gün, bir ay değil bir ömür boyu olması gerektiğini ifade etti.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık'ın eşi Dilek Kırbıyık da velilere ve öğretmenlere gösterdikleri özen için teşekkürlerini iletti.

Hayattaki farklılıkların zenginlik olduğunun altını çizen Vali Kırbıyık, "Ortak paydamız hepimiz insanız ve o yüzden buradayız." şeklinde konuştu.

Okulun bahçesinde otizmli öğrencilerin katılımıyla oynanan basket atma etkinliğinden sonra gökyüzüne mavi ve kırmızı balonlar bırakıldı. Öğrenciler sebze fidesi dikti, kuzu, tavşan, köpek ve tavukları da besledi.

Etkinliğe, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, öğretmenler, veliler katıldı.

Edirne Haberleri