Edirne'de Resim Sergisi Açıldı

Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, serginin açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen törende, Edirne'nin Osmanlı'ya başkentlik yapan 8 bin 300 yıllık kadim bir kent olduğunu dile getirdi.Kentin çeşitli kültürlere...

Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, serginin açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen törende, Edirne'nin Osmanlı'ya başkentlik yapan 8 bin 300 yıllık kadim bir kent olduğunu dile getirdi.

Kentin çeşitli kültürlere ev sahipliği yaptığını ifade eden Çakır, "Bu anlamda biz burada barış, huzur içesinde sanatın da tam kriterlerine göre yaşıyoruz. Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda 1901 yılında yapılmış 12 meclis üyesinin resmedildiği yağlı boya resim vardır. Bu meclis üyelerinin altısı Müslüman, diğer altısı gayrimüslimdir. Edirne böyle bir beşik, böyle bir medeniyettir." dedi.

Şairoğlu da 16 atölye arkadaşıyla çeşitli şehirlerde serbest çalışma yağlı boya eserlerin  olduğu sergiler açtıklarını söyledi.

'Sanatın İnsanların Yüreklerinin Dışa Yansımasıdır'

Sanatın her şeyi güzelleştirip, birleştiren yüce bir güç olduğunu dile getiren Şairoğlu, "Sanat insanların yüreklerinin en güzel şekilde dışarıya yansımasıdır. Bu güzelliklerde daha nicelerinde buluşmak üzere tüm sanatseverleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Açılıştan sonra Belediye Başkan Yardımcıları Ertuğrul Tanrıkulu, Hakan İşcan, Çakır ve sanatseverler sergiyi gezdi. 30 eserin yer aldığı sergide ressamlar eserleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

Sergi, 1 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Edirne Haberleri