Edirne'de 'Siperin Ardı' Belgeselinin Galası Yapıldı

Keşan Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşlarında cephede menzil hastanesi olarak kullanılan ve Keşan Kent Müzesi olarak düzenlenen hastane binasıyla ilgili bir belgesel hazırlandı.Keşan Belediyesi Selim Sesler Tiyatro ve Konferans...

Keşan Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşlarında cephede menzil hastanesi olarak kullanılan ve Keşan Kent Müzesi olarak düzenlenen hastane binasıyla ilgili bir belgesel hazırlandı.

Keşan Belediyesi Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu'nda düzenlenen galaya katılan Alpaslan, Edirne'nin tarihi mekanlarının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı:

Türk tarihi açısından en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşı'nda mücadele eden, yaralanan ve hayatını kaybeden atalarımıza, o büyük insanlara tedavi olmaları için mekan olmuş, bu hastane binasının restore edilerek ülkemize müze olarak kazandırılması son derece önemli ve kıymetlidir.

Binanın bir müze olarak hizmet vereceğini söyleyen Alpaslan, müzenin açılışını da birlikte gerçekleştirme isteğini dile getirdi.

Müze Bölgede Turizm İçin Önemli Olacak 

Açılması planlanan müzenin bölgeye turizm alanında önemli katkı sağlayacağını söyleyen Alpaslan, şunları kaydetti:

İnşallah bölgeye daha çok yerli ve yabancı insanın ziyaret etmesine sebebiyet verecek. Tarihimizde çok önemli fonksiyon gören bu hastanemizin tekrar ihya edilip kent müzesi hizmete açılması son derece önemli. İnşallah en kısa zamanda müzemizin açılışını hep beraber gerçekleştiririz.

Ayrıca, filmin yönetmeni ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kırbıyık Edirne'nin Tarihi ve Kültürel Varlıklarına Vurgu Yaptı 

Öte yandan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık Edirne'nin kültürel varlıkları ve tarihiyle öne çıkan bir şehir olduğunu söyledi. Türklerin hem Balkanlar'a hem de İstanbul'a açılan bir kapısı olduğundan son derece büyük önem taşıdığını belirterek şunları ekledi:

Edirne Osmanlı’ya yaklaşık bir asır boyunca payitahtlık yapmış. Tarih boyunca çok merkezi konumda olan bir şehir rolünü üstlenmiştir. İnanılmaz bir coğrafyaya sahip bir şehir. Toprağıyla, nehirleriyle inanılmaz bir coğrafyaya sahip. Bir de ecdadın yaptıkları var. Yaklaşık 1368 adet tescilli kültürel varlığa sahip bir şehirden bahsediyoruz. Yeri gelmiş Türklerin Balkanlara açılan kapısı rolünü üstlenmişiz.

Konuşmaların ardından ise 'Siperin Ardı' isimli belgesel izlendi. Ayrıca Bakan Yardımcısı Alpaslan ve Ortaylı'ya birer teşekkür plaketi verildi.

Edirne Haberleri