Edirne'de tarihi an!

Edirne'de tarihi an denebilecek bir olay yaşandı. Edirne Belediye Meclis Üyeleri, 2022 Edirne Yılı'nın ilk iş gününde İl Genel Meclisi Üyeleri'ni ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilk defa İl Genel Meclisi ile...

Edirne'de tarihi an denebilecek bir olay yaşandı. Edirne Belediye Meclis Üyeleri, 2022 Edirne Yılı'nın ilk iş gününde İl Genel Meclisi Üyeleri'ni ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilk defa İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisi üyelerinin toplantıda bir araya geldiğini belirterek, bugünün tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Meclisi'nin 2022 yılını Edirne yılı ilan etmesinin ardından, yılın ilk iş gününde belediye binasında tören düzenlendi. Bu kapsamda ziyaretlerine başlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclisi Üyeleri, Edirne İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti. Belediye heyeti, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ve üyeler tarafından karşılandı.

Tarihe tanıklık ettiklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, "Sevinçler paylaştıkça çoğalır, dertler de paylaştıkça azalır. Bugün almış olduğunuz karar ile bizlerin sevincini bir kat daha yukarıya taşıdınız." diyerek 2022 yılının hayırlı olmasını diledi.

Buradaki konuşmasında, Belediye Meclisi Üyeleri ile İl Genel Meclisi Üyelerinin ilk kez bir toplantıda bir araya geldiklerini söyleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, "2022 Edirne Yılı'nda sizlerle birlikte hareket etme, işbirliği içerisinde icraatlar gerçekleştirme arzusundayız. Edirne hepimizin ortak paydası. Hepimiz buraya bir siyasi parti aidiyeti ile geliyoruz ama her iki meclisin de aldığı kararlar ve yaptığı çalışmalar; partilerimizi ikinci plana koyduğumuzu gösteriyor." diye konuştu.

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Sözcüsü Şenol Kılıç, AK Parti Grup Başkan Sözcüsü Nedret Akbulut ve İYİ Parti Grup Başkan Sözcüsü Hüseyin Erbay da konuşma yaparak 2022 Edirne Yılı'nda belediyenin yanında olacaklarını söyledi.

Öte yandan Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Selçuk Çakır, AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Çapoğlu, İYİ Parti Grup Sözcüsü Necamettin Attay ve MHP Grup Sözcüsü İsmail Demirhan da 2022 Edirne Yılı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Edirne Haberleri