Edirne'de 'Türkiye Teknoloji Buluşmaları': E-ticaret, NFT, Metaverse, E-ihracat

Dijital İşler temasıyla Trakya Üniversitesi (TÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları, Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Söz konusu etkinlikte; e-ticaret, e-ihracat, dijitalleşme, Metaverse, NFT ve...

Dijital İşler temasıyla Trakya Üniversitesi (TÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları, Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Söz konusu etkinlikte; e-ticaret, e-ihracat, dijitalleşme, Metaverse, NFT ve blok zinciri konuları konuşuldu.

Metaverse ve Yeni Evren

Etkinlikte 'Metaverse ile yeni evren' konulu bir sunum yapan Atlas Space kurucusu ve CEO'su Ahmet Burçin Gürbüz, iki teknolojinin de dünyada hızla gelişmeye başladığını söyledi.

Metaverse evreninde yeni deneyimlerin tasarlandığını aktaran Gürbüz, şunları kaydetti:

Metaverse'yi kendi sitenizi açabileceğiniz bir internet gibi düşünebiliriz. Ama bu siteniz 3 boyutlu olabilir artık. İstenilen şekilde kendi avatarınız yaratılarak girilebilen bir dünyadan bahsediyoruz. Bu alanda ilerlemek için en önemlisi içerik üretimi. Metaverse dünyasında yapılabilecekler şu anda kısıtlı durumda. Yavaş yavaş büyüyor. Artık konserler ve etkinlikler yapılıyor.

Öte yandan Workflex isimli şirketin kurucusu ve CEO'su Zeynep Bilgiç ise 'Karma iş gücü ve freelance ekosistemi' başlıklı bir sunum yaptı. Sunumunda ise geleneksel çalışma modellerinin iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap veremediğini söyleyerek şunları aktardı:

Yeni dünyada geleneksel tek tip çalışma modelleri işe yaramıyor. Eski sistemde kadrolu ve yarı zamanlı çalışanlar önemliydi. Karma iş gücü modelinde ilk halkayı kadrolu çalışanlar, ikinci halkayı hizmet sağlayıcılar oluştururken üçüncü halka freelance ekosistemi oluşturuyor. Dördüncü halkada da robotik sürece katılan makineler var. Şirket ihtiyaçlarına göre bu dört katmanı kullanan şirketler rekabet avantajında çok daha öne geçecekler.

Yüzde 50'den Fazlası Freelance Olacak

Son olarak Bilgiç, yapılan araştırmalara göre 2027 yılına kadar dünya üzerindeki iş gücünün %50'den fazlasının freelance olarak gelir elde etmeye başlayacağını söyledi.

Edirne Haberleri