Edirne'de Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekimi Yapıldı

Ülkenin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden olan Edirne'de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce uygulanan "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" kapsamında yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumlar toprakla...

Ülkenin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden olan Edirne'de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce uygulanan "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" kapsamında yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumlar toprakla buluşuyor.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nce köse hastalığına karşı dayanıklı ve bölge şartlarına uygun geliştirilen tohumlar, proje kapsamında desteklenen 563 üreticince 17 bin dekarlık alanda ekiliyor.

Avarız köyü üreticilerinden İsmail Özkan'ın ekim mesaisine eşlik eden Bayazıt, tohumların toprakla buluşturulduğunu dile getirdi.

Ayçiçeğinin stratejik bir ürün olduğunu belirten Müdür Bayazıt, şu ifadelere yer verdi:

"Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi kapsamında geçen ay yüzde 90 hibeli dağıtımını gerçekleştirdiğimiz yerli ve milli tohumlarımız, çiftçilerimiz tarafından toprakla buluşturulmaya devam ediyor. Projeden yararlanan Avarız köyü çiftçilerinden İsmail Özkan'ın ayçiçeği ekilişine katıldık. Hayırlı ve bereketli olsun."

Edirne Haberleri