Edirne'deki Camilerde İki Gün Teravih Namazı Kılınacak

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.Edirne'de göreve başlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başoğlu, kentin tarihi camileriye, kültürel yapısıyla Türkiye'nin en...

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Edirne'de göreve başlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başoğlu, kentin tarihi camileriye, kültürel yapısıyla Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Ramazan ayı hazırlıkları hakkında da bilgi veren Başoğlu, "Çarşambayı perşembeye bağlayan akşam inşallah ilk teravih namazımızı kılacağız. Ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık, camilerimizi temizledik. Her sene olduğu gibi bu yılda bütün camilerimizde mukabele okunacak." şeklinde konuştu.

Başoğlu, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerinde haftada iki gün Enderun usulü teravih namazı kılınacağını dile getirdi.

Lari ve 2. Bayezid camilerinde ise hatimle teravih namazı kılınacağını kaydeden Başoğlu, Hasan Sezai ve Darül Hadis camilerinin bahçesinde de vatandaşların katkılarıyla iftarlar verileceğini belirtti.

Başoğlu, ramazanda insanların özellikle sofralarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalarını istedi.

Edirne Haberleri