Edirne'deki Dezavantajlı Öğrenciler İçin Değerlendirme Yapıldı

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Öğretmenevi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda okul müdürlerinin taleplerini ve çözüm önerilerine kulak verdi.Toplantıda, öğrencilerin sürekli ve kesintili devamsızlıklarının...

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Öğretmenevi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda okul müdürlerinin taleplerini ve çözüm önerilerine kulak verdi.

Toplantıda, öğrencilerin sürekli ve kesintili devamsızlıklarının önlenmesi, spor aktivitelerine yönlendirilmesi, okullarda yetenek taramalarına ağırlık verilmesi, eğitimin resim, müzik ve spor kursları ile daha etkin ve çeşitli hale getirilebilmesi noktasında üretilecek projeler, öğrencilerin ailelerine verilen eğitim ve yapılan bilgilendirmeler ile bu okullardaki yönetici ve öğretmenlerin motivasyonunun en üst seviyeye çıkarılması konusunda yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.

Toplantıya Vali Yardımcıları Sıdkı Zehin ve Zafer Karamehmetoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Önder Arpacı ve şube müdürleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Roman STK temsilcileri ile okul müdürleri katılım gösterdi.

Edirne Haberleri