Edirne'deki Down Sendromlu Berke Hem Sosyalleşiyor Hem de Para Kazanıyor

Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu 9'uncu sınıf öğrencisi Berke Ercan, annesi Seval Çetin ile yaşıyor.Okuldaki eğitimleriyle beraber atölyede öğretmenlerinin desteği ile ahşap işleri de öğrenen Ercan, yaptığı ürünlerin satışından...

Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu 9'uncu sınıf öğrencisi Berke Ercan, annesi Seval Çetin ile yaşıyor.

Okuldaki eğitimleriyle beraber atölyede öğretmenlerinin desteği ile ahşap işleri de öğrenen Ercan, yaptığı ürünlerin satışından elde edilen gelirle aile bütçesine katkı sağlıyor.

Ercan, atölyede çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Okuldaki zamanının büyük bölümünü atölyede geçirdiğini, ahşaptan el işi ürünler yapmayı çok sevdiğini ifade eden Ercan, "Okuldaki arkadaşlarımı da çok seviyorum, onlarla güzel zaman geçiriyorum." şeklinde konuştu.

'Böyle Eğitim Alması Çok Güzel'

Ercan'ın annesi Seval Çetin ise oğluyla her zaman gurur duyduğunu belirtti.

Özel gereksinimli çocukların okulda aldığı eğitimin onların tüm hayatını etkilediğini söyleyen Çetin, "Çocukların böyle eğitim alması çok güzel. Mesleki anlamda ileriye dönük el becerileri de gelişiyor. En önemlisi de çok mutlular. Bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Özgüvenleri artıyor, daha sosyal oluyorlar. Bu, günlük yaşamlarına da yansıyor." ifadelerine yer verdi.

"Annelerin özel gereksinimli çocuklarından utanmasına gerek yok" şeklinde konuşan Çetin, onların farklılıklarıyla her zaman hayatın içinde olduklarının altını çizdi.

Mobilya tasarım öğretmeni Nusret Gün de okulda özel öğrencilerin el becerilerini kullanmaları için çeşitli faaliyetler yaptıklarını ifade etti.

Mobilya atölyesinde ağaç malzemeleriyle ürünler yaptıklarını kaydeden Gün, "Öğrenciler zımparalama, vernik sürme, malzemeyi şekillendirme gibi işlerle çeşitli basit mobilyalar yaparak günlük faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Öğrencilerimiz burada hem var olan enerjilerini atmış oluyor hem de yaptıkları ürünleri ailelerine ve tanıdıklarına gösterdiklerinde mutlu oluyorlar." şeklinde konuştu.

Edirne Haberleri