Edirne'deki Leylekler Sanat Sokağı Duvarına Resmedildi

Yıldırım Mahallesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi önündeki direğe 2013 yılından beri yuva yapan leyleklere öğrenciler Trakya şivesiyle "İsmayıl" ve "Fatme" ismini verdi.Okul yönetimi bu sene, bahar ayları geldiğinde...

Yıldırım Mahallesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi önündeki direğe 2013 yılından beri yuva yapan leyleklere öğrenciler Trakya şivesiyle "İsmayıl" ve "Fatme" ismini verdi.

Okul yönetimi bu sene, bahar ayları geldiğinde yolları gözlenen ve maskot haline gelen leylekleri lisenin "sanat sokağı" koridoruna resmetme kararı aldı.

Öğrenciler teneffüslerde pencereden gördükleri leylekleri öğretmenlerinin de katkılarıyla duvara çizdiler ve renklendirdi.

Öğrenciler İçin Sevinç Kaynağı

Okul müdürü Tolga Ersoy, her sene bahar aylarında okula gelen leyleklerin öğrenciler için sevinç kaynağı olduğunu dile getirdi.

Leyleklere Trakya ağzıyla "İsmayıl" ve "Fatme" adlarının verildiğini kaydeden Ersoy, "Okulumuzun sembolü olan ve 10 yıldır gelen leylekleri sanat sokağında bir anlamda ölümsüzleştirmek için öğrencilerimizin ve görsel sanatlar öğretmenimizin gayretiyle resmettik." şeklinde konuştu.

Leylekleri resmeden ekipte yer alan 11. sınıf öğrencisi Gülce Su Tuna da okulun maskotu olarak gördükleri leylekleri her yıl beklediklerini söyledi.

Okulun sanat sokağına "İsmayıl" ve "Fatme"yi de eklemek istediklerini aktaran Tuna, "Mart ayında yuvalarına geliyorlar. Bu zamanlarda da yavruları çıkıyor. Onların yollarını gözlüyoruz." dedi.

Öğrencilerin sınıf öğretmeni Olcay Dal da her sene bekledikleri leyleklerin bahar aylarında yine geldiğini ifade ederek, "Hem okulumuza hem de mahalleye ayrı bir neşe kattı. Onların gelmesi ayrı neşe yumurtadan yavruların çıkması ayrı neşe ve sevinç yaratıyor." sözlerine yer verdi.

Edirne Haberleri