Edirne'deki Otellerin Doluluk Oranı Maksimum Seviyeye Ulaştı

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ndeki şenlikler 5-6 Mayıs'ta Edirne Sarayiçi'nde gerçekleştirilecek.Kakava ateşinin yakılarak asırlık geleneklerin devam ettirileceği şenliklere yerli ve yabancı binlerce...

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ndeki şenlikler 5-6 Mayıs'ta Edirne Sarayiçi'nde gerçekleştirilecek.

Kakava ateşinin yakılarak asırlık geleneklerin devam ettirileceği şenliklere yerli ve yabancı binlerce turistin katılması bekleniyor.

Şenlikleri yerinde takip etmeyen turistler, otel rezervasyonlarını aylar öncesinde yaptırdı, çok sayıda otelde yer kalmadı.

Doluluk Oranı Maksimuma Ulaştı

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, açıklamasında, Kakava-Hıdırellez Şenlikleri'nin ritüelleri ve gelenekleriyle yaşatıldığını bu özelliğiyle turist çektiğini, otellerdeki doluluk oranının maksimuma ulaştığını dile getirdi.

Şenliklerin Edirne'nin turizmine önemli katkı sağladığını belirten Bacıoğlu, 5-6 Mayıs tarihlerinde birçok ziyaretçinin kente geleceğini aktardı.

Kentteki konaklama tesislerinin yanı sıra çevre illerdeki tesislerde de yoğunluk yaşandığını kaydeden Bacıoğlu, "Turistlerin çok yoğun ilgi gösterdiği, fantastik ve pozitif duyguların yansıtıldığı bir etkinlik haline geldi. Kentimiz son yıllarda konaklama sektöründe pek çok atılım yaptı, yatak kapasitesi de çok arttı. Seyahat firmaları bu coşkulu etkinliği kaçırmama yönünde eğilim gösteriyor bu yılda şenlikler nedeniyle aylar öncesinden rezervasyonlar yapıldı." dedi.

Edirne Haberleri