Edirne'deki Roman Kadınlar Okuma Yazma Öğreniyor

Barutluk Mahallesi'nde bulunan Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi'nde Romanlara ilişkin okuma yazma başta olmak üzere çok sayıda kurs açıldı.Haziran'dan beri kursa katılan yaşları 45-65 arasında değişen 100 Roman...

Barutluk Mahallesi'nde bulunan Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi'nde Romanlara ilişkin okuma yazma başta olmak üzere çok sayıda kurs açıldı.

Haziran'dan beri kursa katılan yaşları 45-65 arasında değişen 100 Roman kadın, iş ve işlemlerini daha kolay yapabilmek için okuma yazma öğrendi.

Kursa katılan 8 torun, 4 çocuk sahibi 65 yaşındaki Neziha Örs, hastaneye gittiği zaman okuma yazma bilmediği için çok zorlandığını dile getirdi.

Hastanede numara sırası aldığında ya da doktorun odasını bulabilmek için çoğu zaman vatandaşlardan yardım istediğini belirten Örs, "Okuma yazma bilmediğimiz için hiçbir şeyi anlamıyoruz. Okumanın yaşı yoktur. Kim kaç yaşında olursa olsun okumayı öğrensin. Bunu canı gönülden istiyorum." şeklinde konuştu.

58 yaşındaki Nazmiye Örs de okuma yazma hevesini hiçbir zaman kaybetmediğini anlattı.

Örs'ün açıklaması şu şekilde:

"Hastaneye gidiyorsun eline bir numara veriyorlar okuyamıyorsun. Ona buna sormaktan sırayı kaybediyorsun. Dedim ki yaşlı da olsam okuyacağım. 2 aydır kursa devam ediyorum, adımı yazmayı, alfabeyi öğrendim inşallah daha iyi okuyacağım. Okuma yazma bilmeyen insanlar için hayat çok zor."

Edirne Haberleri