Edirne'deki Son Yağışlar Kanolaya Yaradı

Sonbaharda ekimi yapılan kanola kasım ve aralıkta yapraklandı, baharla beraber tomurcuklar çiçek açtı. Yaklaşık 1 ay çiçekli haliyle görsel bir güzellik de sunan kanola, haziranda hasat edilmeye başlanacak.Edirne Tarım ve Orman...

Sonbaharda ekimi yapılan kanola kasım ve aralıkta yapraklandı, baharla beraber tomurcuklar çiçek açtı. Yaklaşık 1 ay çiçekli haliyle görsel bir güzellik de sunan kanola, haziranda hasat edilmeye başlanacak.

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt da kentte bu sene yaklaşık 49 bin dekar alanda kanola ekiminin yapıldığını ifade etti.

Kanola bitkisinde ilk çıkan tomurcukların çiçeklenmeye başlamasıyla birinci çiçek dönemine girdiğini belirten Müdür Bayazıt, "Son yağışlar ve kışın ılıman geçmesi nedeniyle bitkinin büyüme ve gelişmesinde herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. İklim koşullarının bitkinin istediği koşullarda seyretmesi durumunda tahmini olarak dekardan yaklaşık 340 kilogram verim beklenmektedir. Tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon dilerim." şeklinde konuştu.

Edirne Haberleri