Edirne'deki Sülüş Çifti Çocukluk Hayalini "Tandem" Bisikletle Gerçekleştirdi

Sülüş, çocukluk yıllarında maddi imkansızlık, çalışma hayatında da vakit yetersizliği sebebi ile hayali olmasına rağmen bir bisiklete sahip olamadı.Emekli olduktan sonra çocukluktan bu yana içinde ukde kalan hayaline eşi İbrahim...

Sülüş, çocukluk yıllarında maddi imkansızlık, çalışma hayatında da vakit yetersizliği sebebi ile hayali olmasına rağmen bir bisiklete sahip olamadı.

Emekli olduktan sonra çocukluktan bu yana içinde ukde kalan hayaline eşi İbrahim Sülüş'le aldıkları tandem bisikletle kavuştu.

Günün büyük bölümünü yılların hayalini gerçekleştirme sevinciyle doğada bisiklete binerek geçirdiğini söyleyen Sülüş ailesi, hayatlarına kattıkları hareketlilikten mutluluk duyuyor.

Çift, sağlıklarına da katkı sunan bisikletleriyle çeşitli festivallere de katılıyor.

Selma Sülüş, çocukluğundan beri bisikletinin olmamasının içinde burukluk yarattığını dile getirdi.

Çocukluk hayalini ancak emekli olduktan sonra gerçekleştirebildiğini anlatan Sülüş, "Çocukluk yıllarımda maddi imkansızlıklar nedeniyle bisikletim olmadı. Daha sonra okuldur, mecburi hizmettir bu hayalime kavuşamadım. Gittiğimiz yerlerde fırsatım olmadı. Bir yakınımızın tavsiyesiyle ikili bisiklet aldık. Bisiklete binmeyi her yaşta öğrenebilirsiniz. İlk bisikletim eşimle birlikte sürdüğüm tandem bisiklet oldu." şeklinde konuştu.

Bisiklet sürmenin sağlık açısından da kendilerine fayda sağladığını anlatan Sülüş, belli bir yaştan sonra spor yapamazsalar bile insanların hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Geçte olsa hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Sülüş, sağlıklı bir yaşam için tüm emeklilere bisiklet sürmeyi tavsiye etti.

İbrahim Sülüş de tandemle hayatlarına renk ve hareket geldiğini dile getirdi.

Eşinin bisiklet sürme hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu belirten Sülüş, şu ifadelere yer verdi:

"3 yıldır tandem bisiklet kullanıyoruz, festivallere etkinliklere katılıyoruz. Tandem çok farklı bir araç. İkili bisiklet olduğu için daha fazla dikkat çekiyoruz. Her geçtiğimiz yerde bize gıpta ile bakıyorlar, alkışlıyorlar. Eşimle birlikte hayatı paylaşıyoruz. Bisikletin üzerinde birlikte bu anı yaşamak için tandem aldık. Hayat, aynı bisiklete binmek gibidir. Yokuşları çıkarken ve inerken birlikte pedal çeviriyoruz. Güzel bir duygu."

'Çift Herkese Örnek Oluyor'

Bisiklet Federasyonu Edirne Temsilcisi Utku Zorlutuna ise bisiklet sevdalısı Sülüş çiftinin çevresine pozitif enerji verdiğini dile getirdi.

Çiftin bisikleti kaskla kullanarak herkese örnek olduğunu belirten Zorlutuna, bisiklete binenlerin kask takmalarını, araç sürücülerinden de bisikletlileri fark etmelerini istedi.

Edirne'de son günlerde bisikletli sayısının arttığını kaydeden Zorlutuna, "Bisiklet eskiden bir karne hediyesiydi artık bir ulaşım aracı olmaya başladı. 7'den 70'e herkes kullanıyor. Hem ekolojik hem de ekonomik olarak uygun bir araç olduğundan herkesi bisiklet kullanmaya yönlendirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Edirne Haberleri