Edirne'deki Yabancı Öğrenciler İçin İftar Programı Düzenlendi

YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, programdaki konuşmasında, Türkiye'deki üniversitelerle çok iyi bir ortaklık içerisinde olduklarını, uluslararası öğrencilerin iyi eğitim alması için çalıştıklarını dile getirdi.Dünyanın...

YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, programdaki konuşmasında, Türkiye'deki üniversitelerle çok iyi bir ortaklık içerisinde olduklarını, uluslararası öğrencilerin iyi eğitim alması için çalıştıklarını dile getirdi.

Dünyanın çok sayıda ülkesinden yurda eğitim görmek isteyen öğrencilere burs verdiklerini söyleyen Yusuf, "Bir iyilik eli, bir barış eli olarak ecdadımızdan aldığımız emaneti, kendi personelimiz, arkadaşlarımız, Türkiye'deki kamu görevlilerimiz ve diğer unsurlarımız vasıtasıyla dünyaya uzatıyoruz. Bugün çok şükür, Güney Amerika'nın en ucundan Asya'nın en uç noktasındaki hiç adı duyulmamış kıta ülkelerine kadar 16 bin civarında öğrenciye bu imkanı sağlamış durumdayız." şeklinde konuştu.

Haksızlık ve Adaletsizlik Ortadan Kalkacak

Dünyanın başka coğrafyalarında Müslümanlara yönelik saldırılar olduğunu hatırlatan Yusuf, yetiştirilen nesiller sayesinde haksızlık ve adaletsizliklerin ortadan kalkacağına inandıklarını kaydetti.

Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin de uluslararası öğrencilerin Türkiye'de eğitim alma sürecinin YTB ile daha planlı ve vizyoner yapıya kavuştuğunun altını çizdi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise üniversitede 5 bin uluslararası öğrencinin eğitim aldığını, bununla gurur duyduklarını söyledi.

Uluslararası öğrenci sayısını her önceki sene artırdıklarını aktaran Rektör Tabakoğlu, "Türkiye'de en çok Balkanlar'dan gelen öğrencinin okuduğu üniversite haline geldik." dedi.

Edirne Haberleri