Edirne'deki Yağışlar Buğdaya İlaç Gibi Geldi

Edirne'de mart ayında metrekareye düşen yağış miktarı önceki senenin aynı dönemine göre 41,2 kilogram artarak 50,2 kilogram oldu.Kuraklık sebebi ile gelişme kaybı yaşayan buğday son yağışlarla istenilen seviyeye ulaştı.Trakya...

Edirne'de mart ayında metrekareye düşen yağış miktarı önceki senenin aynı dönemine göre 41,2 kilogram artarak 50,2 kilogram oldu.

Kuraklık sebebi ile gelişme kaybı yaşayan buğday son yağışlarla istenilen seviyeye ulaştı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kaya, son 70 senenin en kurak kışlarından birinin yaşandığını dile getirdi.

Yağışları dört gözle beklediklerini ifade eden Kaya, "Aralık ayı son 70 yılın en kurak ayıydı. Aralık ayında yağış bekledik, gelmedi. Ocak ayında bekledik, gelmedi. Depremden sonra ülkemiz bir felaket de yaşayabilirdi. O yüzden dört gözle beklediğimiz bir yağıştı. Bir hafta önce tekrar yağdı. Şu anda devam ediyor. Tarlaya baktığımızda da gelişmeler gayet güzel." şeklinde konuştu.

Kaya, buğdayın başaklanma döneminde olduğunu, yağışların ürüne "ilaç" gibi geldiğini dile getirerek, "Özellikle yağışlardan önce buğday 15-20 gün gerideydi. Çiftçi gübreleri de attı. Bazı sarı alanlar, tamamen yeşile döndü. Yani gübrelere de faydası oldu. Buğdayın boyları da arttı. Hemen hemen diz boyuna doğru yaklaşmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Edirne Haberleri