Edirne'den Pakistan'a 1000 Koli Yardım Malzemesi Gönderildi

İklim değişikliği ve küresel ısınma son yıllarda dünya genelinde pek çok doğal afetin yaşanmasına neden oluyor. Bu durumun en son örneklerinden birisi Pakistan'da yaşandı. Haziran ayının ortalarında Pakistan'da başlayan muson...

İklim değişikliği ve küresel ısınma son yıllarda dünya genelinde pek çok doğal afetin yaşanmasına neden oluyor. Bu durumun en son örneklerinden birisi Pakistan'da yaşandı. Haziran ayının ortalarında Pakistan'da başlayan muson yağmurlarında, bugüne kadar yüzlerce kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralandı. Selin yaralarını kapatmak için gayret eden Pakistan'a, ülkemizden yardım eli uzanmaya devam ediyor. Edirne'nin de içinde yer aldığı birçok şehirden Pakistan'a çeşitli yardım malzemeleri iletildi.

Vali Kırbıyık'ın Katılımıyla Uğurlandı

Pakistan'daki sel felaketi sonrası, Edirne Valiliği koordinasyonuyla yardım kampanyası başlatıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanya sonucunda, 1.000 koli yardı malzemesi, Vali Kürşat Kırbıyık'ın da katılımıyla Pakistan'a doğru yola çıktı.

Pakistan'da Ölü Sayısı 1400'ü Geçti

Pakistan'da yaklaşık üç aydır süren sel felaketinde, bugüne kadar 1400'ü aşkın kişi hayatını kaybetti ve on binden fazla kişi de yaralandı. Sel nedeniyle evlerde, yollarda, okullarda ve köprülerde maddi hasarlar meydana geldi.

Görsel Kaynak:

Edirne Haberleri