Edirneli Akademisyenlerden Depremde Yaşamını Yitirenler Anısına Beste

"Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerde yaşamını yitirenler anısına bir şarkı yapmaya karar veren Kaşıkçı, sözlerini yazdığı eseri besteleyerek stüdyoda kaydetti, "Sesimi duyan var mı?" adını verdiği parçaya...

"Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerde yaşamını yitirenler anısına bir şarkı yapmaya karar veren Kaşıkçı, sözlerini yazdığı eseri besteleyerek stüdyoda kaydetti, "Sesimi duyan var mı?" adını verdiği parçaya bir de klip çekti.

Kaşıkçı, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Depremlerin herkes gibi kendisini de sarstığını kaydeden Kaşıkçı, "Depremzedelerin acı ve sıkıntılarını yaşamadık ancak benzer duyguları burada biz de hissettik. Akademisyenliğin yanında müzisyen kimliğimin de olması bu duyguların notalara ve sözlere dökülmesine vesile oldu." şeklinde konuştu.

Kaşıkçı, şarkının, topraktan gelip toprağa gitme inancından yola çıktığını söyledi.

Deprem bölgesinde gördüğü birçok olayın kendisini derinden etkilediğini belirten Kaşıkçı, "Haberleri seyrettiğimde çok travmatik görüntülerle karşılaştım. İneğini çökmüş çatı altında beslemeye çalışanlar, hayatının ilk dakikalarını enkaz altında karşılayan bebekler, beni derinden etkiledi. Bu anlamda bir eser ortaya çıktı. Bu dönemde çok da paylaşmayı düşündüğümüz bir eser değildi ama en azından insanların duygularına tercüman olabiliriz düşüncesiyle kaydettik. Depremle ilgili gönlümüzden dökülenleri tarihe not düştük." dedi.

Şarkının sözleri şu şekilde:

Topraktan geldik, toprağa gidecektik/ Maviliklerin, yeşilin kucağında/ Sıcacık yüreklerle, saracaktık gökyüzünü/ Bir gece umutlar, üşüyünceye kadar.

Sesimi duyan var mı, sesimi duyan var mı?/ Yağmur düşüyor, buz olan ellerime/ Sesimi duyan var mı, sesimi duyan var mı?/ Karanlık bir masal, çöküyor yüreğime.

Topraktan geldik, toprağa gidecektik/ Her yer taş oldu, tüm renkler kayboldu/ Coşan pınar kurudu, kara bulutlar doldu/ Güneş yine doğar mı, sen gelinceye kadar.

Sesimi duyan var mı, sesimi duyan var mı?/ Yağmur düşüyor, buz olan ellerime/ Sesimi duyan var mı, sesimi duyan var mı?/ Karanlık bir masal, çöküyor yüreğime.

Edirne Haberleri