Edirneli Hayvanseverden Örnek Davranış

Edirne'deki bir çağrı merkezinde çalışan 41 yaşındaki Bengi, yaklaşık 6 senedir sahipsiz köpekleri besliyor.İş çıkışı Karaağaç Mahallesi'nde bulunan evine giden Bengi, hayvanseverlerin de desteğiyle temin ettiği mamaları...

Edirne'deki bir çağrı merkezinde çalışan 41 yaşındaki Bengi, yaklaşık 6 senedir sahipsiz köpekleri besliyor.

İş çıkışı Karaağaç Mahallesi'nde bulunan evine giden Bengi, hayvanseverlerin de desteğiyle temin ettiği mamaları aracına yükleyip eski çöplük bölgesi ve Tunca Nehri kenarına götürerek buradaki sahipsiz köpeklere veriyor.

Küçük Yaşlarda Başladı

Bengi, hayvan sevgisinin küçük yaşlarda başladığını dile getirdi.

Çöplüğe atılan veya terk edilen hayvanları görünce onlara daha çok yardımda bulunabilmek için harekete geçtiğini söyleyen Bengi, "Bir çuval ekmekle başlayan bir sevda bugüne kadar geldi. Yaklaşık 6 yıldır mücadelemiz devam ediyor. Hayatımın bir bölümü onlarla geçiyor." şeklinde konuştu.

Bengi, sokakta yaşayan hayvanların hayatlarını devam ettirmeleri için insanların desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

'Hayvanların Karnının Doyması Çok Önemli'

Hayvanların karnının doyduğunu gördüğünde günün tüm yorgunluğunu unuttuğunu söyleyen Bengi'nin ifadeleri şu şekilde:

"Onlar Allah'ın sessiz kulları. Biz onlardan sorumluyuz. Onlara ekmek, yemek ya da mama vermezsek karınlarını nasıl doyuracaklar. Ben boş olduğum zamanları değil, onlara vakit ayırarak bu mücadeleyi veriyorum. Yoğun geçen iş temposunun ardından ilk olarak onlara ayırmam gereken vakti belirliyorum ve haftanın belli günlerinde onlara koşuyorum. Hayvanların karnının doyması çok önemli. Aç kaldıkları zaman birbirlerine saldırıyorlar bu da tabi bizim vicdanımızı sızlatıyor."

Bengi, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü'nün farkındalık açısından anlamlı bir gün olduğunun da vurguladı.

Sahipsiz hayvanlar için destek çağrısı yapan Bengi, "Herkesin evinin önüne bir kap mama ve su koyması çok önemli. Belediye veterinerleri ise kısırlaştırma görevini yapıyor. Sahipsiz hayvanları kısırlaştırdığımızda onların popülasyonunun artmasını engelliyoruz. Bu aslında onlar için büyük bir iyilik. Hayvan korkusu olanlar da bir yerden başlayıp onlarla ilgilenirse bu korkusunu kolaylıkla yenebilir." dedi.

Edirne Haberleri