Edirne'nin en uzun caddesi Atatürk Bulvarı olacak

Belediye Meclisi toplantısında, Edirne'nin en uzun caddesi olan Talatpaşa Caddesi'nin adının Atatürk Bulvarı olarak değiştirilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.Edirne Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısı, Belediye...

Belediye Meclisi toplantısında, Edirne'nin en uzun caddesi olan Talatpaşa Caddesi'nin adının Atatürk Bulvarı olarak değiştirilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Edirne Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısı, Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır'ın başkanlığında gerçekleşti. Belediye Meclisi'nde görüşülen konulardan biri de Talatpaşa Caddesi oldu. Edirne'nin en uzun caddesi olan Talatpaşa Caddesi'nin isminin Atatürk Bulvarı olarak değiştirilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Talatpaşa Caddesi ile birlikte bazı bağlantı yolları da bulvara dahil edilecek.

Karara göre, Talatpaşa Caddesi ile doğusunda eski E-5 olarak bilinen Yıldırım semti altında bulunan kısmı ve batısında E-5 Karayolu Caddesi ile birlikte yeni Kırklareli Kavşağı'na kadar olan kısmı da dahil olmak üzere "Atatürk Bulvarı" olarak adlandırılacak. Bununla birlikte, bu caddeden başlayarak Buçuktepe Mezarlığı yanından geçen ve Kıyık Caddesi'ne bağlanan Atatürk Caddesi'nin adı da Talatpaşa Caddesi olarak değiştirilecek.

Belediye Meclis Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Çapoğlu, bulvarın Atatürk ismine layık bir şekilde düzenlenmesini önererek, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini, yakışacağı bir caddeye vermek hepimizin hoşuna gider. Ancak bir isteğimiz de o bulvarın Atatürk ismine layık olarak düzenlenmesi, bakımının ve temizliğinin sağlanması. Destekliyoruz." dedi.

Daha sonra oylamaya sunulan madde oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, maddeyi oy birliğiyle kabul eden meclis üyelerine alkışlarıyla teşekkür etti. Çakır, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatı üzerine o bölgede aydınlatma çalışması yapıldığını söyledi.

Edirne Haberleri