Edirne'nin göbeğine yeni bir AVM veya otel mi yapılacak?

Edirne İl Özel İdaresi'nin Ayşekadın'da bulunan tesislerinin, trafiği tehlikeye düşüren vakalar yaşanması gerekçesiyle kent dışına taşınmasına karar verildiğini belirten TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi...

Edirne İl Özel İdaresi'nin Ayşekadın'da bulunan tesislerinin, trafiği tehlikeye düşüren vakalar yaşanması gerekçesiyle kent dışına taşınmasına karar verildiğini belirten TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Çolak, bu alanın ticaret ve turizm alanı olacak şekilde plan değişikliğine gidildiğini belirterek, "Edirne'nin göbeğine yeni bir AVM veya otel mi yapılacak?" sorusunu sordu.

Edirne İl Özel İdaresi, DSİ Bölge Müdürlüğü yanında bulunan 13 bin metrekare alandaki tesislerini, trafiği tehlikeye düşüren vakalar yaşanması nedeniyle kent dışına taşımaya karar verdi. Bu alanın "ticaret ve turizm alanı" olması için plan değişikliğine gidildiğine dikkat çeken Nihat Çolak, plan değişikliği gerekçesinin, "kentin turizm alanında tanıtımı, sunumu ile konaklama kapasitesinin nitelik ve nicelik bakımından artmış olmakla birlikte hala yetersizdir." şeklinde olduğunu söyledi.

Bölgede az da olsa yeşil alan ve parkın kaldırılarak yerine devasa Erasta Alışveriş Merkezi'nin yapılmasının bile trafiği olumsuz etkilediğini belirten Çolak yaptığı yazılı açıklamada, "Yani İl Özel İdaresi, 'Ben buradan taşınıyorum ama yerine ne yapılacağını da belirleyeyim, otel yapılsın' demiş. Neden burası yeşil alan ve park olsun dememiş? Yer değiştirmesine gerekçe olarak 'trafiği tehlikeye düşüren vakalar yaşanması'nı gösteren kurum, yerine önerdiği otel veya AVM'nin de trafik yoğunluğu yaratacağını bilememiş mi? Edirne İl Özel İdaresi’nin taşınarak bırakacağı 13 bin m2 alan kamusal alandır. Halkın, Edirnelilerin alanıdır. Bu alanın geleceğine de Edirne halkı karar vermelidir. Bu alan ranta kurban edilmemelidir." ifadelerine yer verdi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Çolak, şu soruları sordu:

"İl Genel Meclisi’nin bu plan değişikliğinden haberi var mıdır?

Edirne Belediyesi’nin bu plan değişikliğinden haberi var mıdır? Edirne Belediyesi plan değişikliğine kurum görüşü bildirmiş midir? Görüş bildirmiş ise nasıl bir açıklama yapılmıştır?"

Edirne Haberleri