Edirne'nin valisi değişti

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla alınan karara göre 10 ilin valisi görevden alınırken 20 ilin valisi değişti. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Batman Valiliği görevine atandı.Cumhurbaşkanı...

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla alınan karara göre 10 ilin valisi görevden alınırken 20 ilin valisi değişti. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Batman Valiliği görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının bulunduğu atama kararına göre 10 ilin valisi görevden alındı, 20 ilin valisi değişti. Görevden alınan valiler Vali-Mülkiye Başmüfettişliği ile Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerine getirildi ve yerlerine yeni vali atandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararına göre Edirne'nin valisi de değişti. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Batman Valiliği görevine atandı. İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne’ye vali olarak atandı.

HÜSEYİN KÜRŞAT KIRBIYIK KİMDİR? 

1978 yılında Konya'da doğdu. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Rize Güneysu ve Karaman Kazım Karabekir ilçelerinde Kaymakam Vekilliği, Burdur Altınyayla ve Kahramanmaraş Nurhak ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu. Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı ve Burdur Gölhisar Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında Mülkiye Müfettişliğine atandı. 2018 yılında Strateji Geliştirme Başkanı olarak atandı. 2020 yılında İller İdaresi Genel Müdürü olarak atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Edirne Haberleri