Edirne'ye Yapılacak Olan Millet Projesi İptal Edildi

Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç tarafından yapılan açıklamada, Edirne Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonunun da katkılarıyla projenin iptali için açılan davanın sonuçlandığını ifade edildi.Söğütlük Kent Ormanı'nın...

Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç tarafından yapılan açıklamada, Edirne Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonunun da katkılarıyla projenin iptali için açılan davanın sonuçlandığını ifade edildi.

Söğütlük Kent Ormanı'nın farklı kuş ve bitki türlerine ev sahipliği yaptığının altını çizen Karakoç'un açıklaması şu şekilde:

"Ormanın Edirne halkı için tarihsel dokusu ve önemi hiç şüphesiz paha biçilemezdir. Söğütlük Kent Ormanı 7’den 70’e tüm Edirne halkının hafızalarında ve kalplerinde yer edinen kıymetli bir mekandır. 23.03.2023 tarihli aldığımız mahkeme kararı ile halkımızla beraber vermiş olduğumuz hukuk mücadelemizin sonucuna gelmiş bulunuyoruz. Neticeten, Ankara 14. İdare Mahkemesinin kararı ile Söğütlük Kent Ormanının millet bahçesi yapılmasına 'dur' denmiş ve hukuksuzluğa son verilmiştir."

Edirne Haberleri