Edirne'ye yeni bir müze

Müzeler şehri olma yolunda Edirne yeni bir müze kazanıyor. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Doğa ve Böcek Müzesi'nin tanıtımını gerçekleştirdi.Edirne Doğa ve Böcek Müzesi, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde 700 metrekare...

Müzeler şehri olma yolunda Edirne yeni bir müze kazanıyor. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Doğa ve Böcek Müzesi'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Edirne Doğa ve Böcek Müzesi, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde 700 metrekare kapalı alana kuruldu. Dış cephesi uğur böceği formunda olan müzede tahnit işlemi tamamlanmış vaziyette memeli, kuş, balık ve sürüngenlerden oluşan 88 farklı türde toplam 150 adet hayvan yer alacak. Yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek Edirne Doğa ve Böcek Müzesi'nin tanıtımı Vali Canalp tarafından yapıldı.

Edirne'deki müze sayısını artırmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Canalp, "Fatih Müzesi, Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi, Hıdırlık Tabyası Balkan Tarihi Müzesi'nin ardından yeni müzeler için çalışmaya devam ediyoruz. Yakın zamanda açılışını yapacağımız 4 adet müzemiz var. Osmanlı Padişahları Müzesi, Mimar Sinan'ın Eserleri Müzesi, Kırkpınar Müzesi, Doğa ve Böcek Müzesi." şeklinde konuştu.

Edirne Doğa ve Böcek Müzesi'nde Türkye'deki canlı çeşitliliğinin yanı sıra dünyada var olan canlıların tahnitlerinin de sergileneceğini söyleyen Vali Canalp, "Kaza neticesinde ölmüş olan hayvanlardan seçerek burada sergileyeceğiz. Mesela içeride leopar, karaca, yaban keçileri, porsuk, kokarca, pelikan, piton, kanguru olacak." dedi.

Edirne Haberleri