Er Meydanı için ikinci müjde

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı'nın yenilenmesiyle ilgili AK Parti tarafından 'müjde' geldi. 2016 yılında da dönemin Gençlik ve Spor Bakanı, Er Meydanı'nın yenilenmesi için Edirnelilere söz vermişti.AK...

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı'nın yenilenmesiyle ilgili AK Parti tarafından 'müjde' geldi. 2016 yılında da dönemin Gençlik ve Spor Bakanı, Er Meydanı'nın yenilenmesi için Edirnelilere söz vermişti.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Twitter hesabında, "Gençlik ve Spor Bakanımızdan Edirne'mize müjde" başlığıyla bir paylaşımda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun Er Meydanı'nın yenilenme çalışmalarının başlaması için talimat verdiğini söyleyen Aksal, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Aynı şekilde AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri Er Meydanı'mızın yenileme çalışmalarının yakın bir zamanda başlayacağının müjdesini aldık. Taleplerimize her zaman karşılık vererek bize güç veren Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu'na gönülden teşekkür ediyorum." paylaşımında bulundu.

2016 yılında düzenlenen 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri esnasında, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Er Meydanı'nın yenilenmesi konusunda Edirnelilere söz vermişti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 2016 yılındaki açıklamasında, Belediye Meclisinde alınan, yerin 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilmesi konusunda kararının Kültür Varlıkları Edirne Bölge Koruma Kurulundan onaylandığını, uygulama projesinin kurula verileceğini ve Edirne Belediyesinden bir kuruş para çıkmadan Kırkpınar alanının yenileneceğini söylemişti.

2017 yılında Gürkan, projenin tahsisleri ve onaylarının alındığını, devlet yatırım programına alındığını söylemişti.

2019 yılında bir televizyon programında Er Meydanı'nın yenilenmesi projesinin sorulması üzerine konuşan Belediye Başkanı Gürkan, "Biz 3 yıl önce dönemin Bakanı Çağatay Kılıç ile protokol yaptık ama kriz, seçim gibi sebeplerle ötelendi. Ancak Er Meydanı'nı mutlaka yenilemek istiyoruz. Er Meydanı'nın iç kısmı son konforla düzenlenmiş olacak ama dışı da Kırkpınar'ın gelenekselliğini ve tarihini yansıtacak." demişti.


Kaynak:

edirne.bel.tr/gurkan-kirkpinar-alani-icin-mujde-verdi/10403/

edirne.bel.tr/656-kirkpinar-yagli-guresleri-festivali-basladi/10957/

edirne.bel.tr/gurkan-federasyonun-kimligine-ve-tarafsizligina-golge-dusurur/11969/

Edirne Haberleri