ETUS'a zam yolda, yarın belli olacak

Belediye Meclis Toplantısında, şehir içi toplu taşıma ücret tarifesine zam yapılmasıyla ilgili talepler görüşülecek.Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, şehir içi toplu yolcu taşımacılığında kullanılan araçların...

Belediye Meclis Toplantısında, şehir içi toplu taşıma ücret tarifesine zam yapılmasıyla ilgili talepler görüşülecek.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, şehir içi toplu yolcu taşımacılığında kullanılan araçların amortisman giderlerinin artmasından dolayı, Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi dikkate alınarak, indi-bindi fiyatlarının iyileştirilmesini talep etmişti. Söz konusu talep, Edirne Belediye Meclisi'nin temmuz ayı toplantısında görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmişti.

6 Ağustos Cuma günü yapılacak Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı'nın gündem maddeleri arasında, Edirne Merkez şehir içi toplu taşıma araçları taşıma ücret tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca alınan karar ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün yazısı yer alıyor. Komisyondan olumlu karar çıktıysa ve meclis tarafından kabul edilirse, yeni toplu taşıma ücretleri bu toplantıda belli olacak.

Aynı zamanda 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde uygulanmak üzere servis araçları hizmet ücretlerine zam yapılması da toplantıda görüşülecek. Madde kabul edilirse zam talebi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilecek ve burada yapılacak çalışmaların ardından yapılacak zam belirlenecek.

Edirne Haberleri