Gurbetçiler Edirne Ekonomisini Canlandırmaya Devam Ediyor

Yaz aylarında, bayramlarda ve yıllık izinlerde Edirne'ye gelen gurbetçiler şehrin ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. Gurbetçiler senelerdir olduğu gibi bu yıl da şehrin çarşılarında, pazarlarında, yemek mekanlarında, tarihi...

Yaz aylarında, bayramlarda ve yıllık izinlerde Edirne'ye gelen gurbetçiler şehrin ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. Gurbetçiler senelerdir olduğu gibi bu yıl da şehrin çarşılarında, pazarlarında, yemek mekanlarında, tarihi yerlerinde yaptığı geziler ile Edirne'nin canlı kalmasında büyük rol oynadılar. Yaz aylarının sona ermesi, bayram tatilin bitmesi ve yıllık izinlerin de tamamlanmasıyla birlikte gurbetçiler şehri terk etmeye başladılar.

Edirne Esnafı Gurbetçilerden Memnun

Edirne esnafı özellikle yaz aylarında gurbetçi sirkülasyonunun artmasıyla birlikte şehre canlılık geldiğini ve ekonomik açıdan da Edirne'nin geliştiğini belirtti. Konaklama, yemek, gezi gibi pek çok sektörde yaz aylarının gurbetçilerin de kente gelmesiyle birlikte oldukça aktif geçtiği görülebiliyor.

Gurbetçilerin Geri Dönüşü Sürüyor

Gurbetçiler Edirne'ye genellikle yaz aylarında geliyorlar. Yıllık izinlerini buna göre ayarlayan gurbetçiler bu sene de önceki yıllarda olduğu gibi yaz aylarında kente geldiler. Yazın sonuna yaklaşılması ve yıllık izinlerin de bitmesiyle birlikte pek çok gurbetçi tekrardan dönüş için yola çıkmaya başladı.

Edirne Haberleri