Gürkan 8 yılını değerlendirdi, altyapıda vatandaşa hak verdi

Düzenlediği bir toplantıda görev başındaki 8 yılını değerlendiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, birçok konunun yanı sıra altyapı çalışmalarından da bahsetti. Bozuk yollardan şikayetçi olan vatandaşa hak verdiğini...

Düzenlediği bir toplantıda görev başındaki 8 yılını değerlendiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, birçok konunun yanı sıra altyapı çalışmalarından da bahsetti. Bozuk yollardan şikayetçi olan vatandaşa hak verdiğini söyleyen Gürkan, çalışmaların yüzde 52'sinin tamamlandığını açıkladı.

Aralık 2019'da başlayan altyapı çalışmaları devam ediyor. Açıklanan iş bitiş tarihine göre, çalışmaların bu yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. Pandemi ve kredi sorunları nedeniyle çalışmaların yavaşladığını aktaran Gürkan, baharla birlikte işlerin hızlanacağını söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce çalışmaların yüzde 46'sının tamamlandığı açıklanmıştı. Gürkan'ın son yaptığı açıklamaya göre, işin tamamlanma oranı %52,2'ye yükseldi. Toplam 52o km uzunluğundaki içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının düzenlemeyle birlikte 532 km'ye çıktığını anlatan Gürkan, "Bugüne kadar 278 km'sini yaptık, geriye 254 km kaldı. Yüzde 52,2'si tamamlandı." dedi.

Çalışmalar kapsamında 212 bin metrekare kilit parke taş döşemesi ve 41 bin 506 ton asfalt serimi yaptıklarını ifade eden Gürkan, "Bir yıldır Güney Çevre Yolu'ndaki kot probleminden dolayı geciken onay alındı. Çevre yolu zaman zaman kapatılarak bu proje tamamlanacak. Sonrasında büyük bir işimiz kalmayacak. 2 adet 5 bin tonluk su deposu yapacağız." dedi.

Nisan ayının ortasında asfalt serimine başlayacaklarını söyleyen Gürkan, "Hemşehrilerimiz 2 yıldır yollardan şikayetçiler ve haklılar. Bu yaz bütün yollar yapılacak, sıkıntı kalmayacak." diye konuştu.

Gürkan öte yandan Selimiye Camii ve Külliyesi rekreasyon projesi, sokak sağlıklaştırma projesi, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, katı atık düzenli depolama ve bertaraf tesisi, çöpten elektrik üretimi, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, tarihi elektrik fabrikasında kurulan Türk Kültürü El Sanatları Üretme ve Geliştirme Merkezi, Edirne Kent Müzesi, Edirne Kent Ormanı düzenlemeleri, çocuk parkları, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, kadın merkezleri, çevre yolu çalışmaları, Atatürk Kültür Merkezi ve halk ekmek gibi çalışmalarından da bahsetti.

Edirne Haberleri