Havsa'da Birçok Sahipsiz Köpek Ortadan Kayboldu

Havsa ilçesindeki bir grup hayvansever, belediyenin sokak hayvanlarını iğne ile uyutup topladığını iddia ederek, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı.Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, iddiaların asılsız...

Havsa ilçesindeki bir grup hayvansever, belediyenin sokak hayvanlarını iğne ile uyutup topladığını iddia ederek, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı.

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi.

Şikayetçi olanların Havsa'da yaşamadıklarını ve sahipsiz hayvanlara yaptıkları faaliyetlerden bihaber olduklarını belirten Balkan, "Havsalı olmadıkları için ilçede yaptığımız çalışmalar ve işler, özellikle hayvan dostlarımızla ilgili yaptığımız çalışmalardan haberleri yok. Bizler elimizden geldiğince her zaman hayvanlarımıza kucak açtık. Her dönem elimizden geldiğince onlara yardım ettik. Etmeye de devam ediyoruz. Bizim köpekleri topladığımız, onları uyuttuğumuza ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır." şeklinde konuştu.

İddiaları Yalanladı

İlçede esnaf olan Buse Kocabaş da, belediyenin sahipsiz hayvanlarla ilgili güzel çalışmalar yaptığına şahitlik ettiğini, iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

İddia sahiplerinden ve sokak hayvanlarını besleyen vatandaşlardan Ali Dezcan ise sahipsiz hayvanların kaybolduğunu bir kaç kişiden duymaları üzerine çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Edirne Haberleri