İsrail'in Bat-Tam Belediyesi Artık Edirne'nin Kardeş Şehri

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Bat-Yam Belediye Başkanı Tzvika Brot, Atatürk Kültür Merkezi'nde buluştu. Konuk heyeti Edirne'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Gürkan, Edirne'nin üç semavi dinin kültürlerinin...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Bat-Yam Belediye Başkanı Tzvika Brot, Atatürk Kültür Merkezi'nde buluştu. Konuk heyeti Edirne'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Gürkan, Edirne'nin üç semavi dinin kültürlerinin yaşadığı bir şehir olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

Brot ile sizleri burada görmek, bizim için kardeşlerimizi görmekle eş değer. Edirne, 8 bin 300 yıllık tarihi ile tüm inançların, tüm milletlerin bir arada, özgürce ve birbirine saygı göstererek yaşadığı bir şehir. İnsanlar çok farklı nedenlerle doğduğu şehri bırakmak zorunda kalabilir ama bu, onların köklerini değiştirmez. Bu onların kalbindeki şehri, toprağı değiştirmez, geçmişe bağlılığını değiştirmez. Tekrardan hoş geldiniz. Sizleri görmekten çok mutluyuz.

Öte yandan Brot da Edirne'de olmaktan mutlu olduklarını belirterek kardeş şehir anlaşmasının önemine değindi. Ayrıca belediye başkanı olduğu kentte Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan bir parkın olduğunu da söyleyen Brot, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu kaydetti.

Daha sonra ise Gürkan ve Brot arasında 'Kardeş Şehir Anlaşması' imzalandı.

Söz konusu imza törenine ise İsrail'deki Türkler Birliğinden Başkan Vekili Avraham Sinik, Başkan Ovi Gulersen Roditi, Başkan Yardımcısı Eti Granit, Üye Shemi Barokas'ın yanı sıra Göçmenlerden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Irina Genina, 500. Yıl Vakfı ve Sefarad Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Silvyo Ovadya, Türk Yahudi Toplumu Eşbaşkanı İzak İbrahimzadeh katıldı.

Edirne Haberleri