İstanbul Sözleşmesi'ne maskeli destek

"Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" veya bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi'ne bir destek de Edirne Belediyesinden geldi. Üzerinde 'İstanbul Sözleşmesi...

"Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" veya bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi'ne bir destek de Edirne Belediyesinden geldi. Üzerinde 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' yazan maskeler belediye personeline dağıtıldı.

Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, 2011'de İstanbul'da imzalandı. İlk imzalayan ve sözleşmeyi yasalaştıran ülke Türkiye oldu. Türkiye'de 2014'te yürürlüğe giren sözleşme kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini konu alan, bu anlamda imzası bulunan ülkelerde hukuki bağlayıcılığı olan tek uluslararası belge olma özelliğini taşıyor. İstanbul Sözleşmesi'ne destek veren Edirne Belediyesi, üzerinde 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' maskeleri belediye personeline dağıttı.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların ve çocukların hayatlarını korumak için verilen bir söz olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bu sözden geri dönmek kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarlarının yaşandığı bu ülkede daha birçok kadını ve çocuğu ateşe atmaktır. Edirne Belediyesi olarak kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi alanda güçlenmesi için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz. Sözleşmeyi feshetmek; kadınlara karşı şiddete ve kadın cinayetlerine göz yummak demektir. Bizler kadına, çocuğa yönelik uygulanan şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi yaşatır." dedi.

Edirne Haberleri