İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu İstifa Etti

Serpil Balcı Gören, merkez ilçe başkanlığında yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, cesur bir Türk kadını olarak genel başkanı kadın olan İYİ Partinin yılmaz neferi olmaktan hep gurur duyduğunu ifade etti.İl...

Serpil Balcı Gören, merkez ilçe başkanlığında yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, cesur bir Türk kadını olarak genel başkanı kadın olan İYİ Partinin yılmaz neferi olmaktan hep gurur duyduğunu ifade etti.

İl başkanlığı atamasında İYİ Parti Genel Merkezinin Edirne'deki iradeyi yok saydığını iddia eden Gören, demokrasi adına milletvekilliği aday adaylığı temayül yoklaması gerçekleştiren İYİ Parti Genel Merkezinin yine demokrasi adına parti tüzüğünün 26. maddesini yok saydığını belirtti.

Gören'in Açıklamaları Şu Şekilde:

"Genel merkezin bu haksız tutumu neticesinde delegenin büyük teveccühü ile seçilerek geldiğim Edirne Merkez İlçe Başkanlığı görevimden ve İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Benimle beraber tüm yönetim kurulu üyelerim de görevlerinden ve parti üyeliklerinden istifa etme kararı almışlardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Gören, 66 kişiden oluşan Merkez İlçe Başkanlığı üyeleri ile toplam 150 İYİ Partilinin daha istifa ettiğini kaydetti.

Öte yandan, son 2 günde İYİ Partiden Keşan İlçe Yönetimi, Edirne İl Genel Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Erbay, Edirne Belediye Meclisinin İYİ Partili üyeleri Duygu Şener ve Ergun Dönmez ile birçok kişi istifa etmişti.

Edirne Haberleri