Kakava Ateşi bu yıl da sembolik olarak yandı

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri’nin simgesi olan Geleneksel Kakava Ateşi; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Çeribaşı Fikret Ocak...

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri’nin simgesi olan Geleneksel Kakava Ateşi; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Çeribaşı Fikret Ocak tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi nedeniyle sembolik olarak yakıldı.

Edirne’de 5-6 Mayıs tarihlerinde pandemi öncesinde çok sayıda kişinin katılımıyla kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında yakılan Kakava Ateşi bu yıl koranavirüs tedbirleri kapsamında sembolik olarak yakıldı. Sarayiçi mevkisinde bir araya gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Çeribaşı Fikret Ocak temsili Kakava Ateşi’ni birlikte yaktı.

Vali Canalp, koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl da kakava ateşini temsili olarak yaktıklarını ve geleneği sürdürdüklerini söyledi.

Belediye Başkanı Gürkan, Edirne’nin en önemli kültürel değerlerinden biri olan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri’nin pandemi nedeniyle bu yıl da gerçekleşemediğini, şenliklerin simgesi olan Kakava Ateşi’ni geçen yıl olduğu gibi sembolik olarak yakarak geleneği sürdürdüklerini söyledi.

Kakava'da dileklerin dilendiğini ve bunların gerçekleşmesi için ateş yakılarak üzerinden atlandığını belirten Gürkan, "Biz de bu ateşi yakarak virüsün bir an önce ortadan kalmasını diledik. Kakava ateşini, salgın ateşinin bir an önce sönmesi için yaktık. Umarım salgın bir an önce biter ve önümüzdeki yıl yine eskisi gibi Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri’ni bu alanda yurdun dört bir yanından gelen misafirlerimizle büyük coşkuyla kutlarız." dedi.

Edirne Haberleri