KEDAK Başkanı 15 Yaşındaki Saadet İkbal Çil'i Kurtarışlarını Anlattı

Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK) Başkanı Gökhan Yumuşak, depremde yaşamını yitirenler Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.Kahramanmaraş'taki arama-kurtarma çalışmalarında görev alırken 15 yaşındaki...

Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK) Başkanı Gökhan Yumuşak, depremde yaşamını yitirenler Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kahramanmaraş'taki arama-kurtarma çalışmalarında görev alırken 15 yaşındaki Saadet İkbal Çil'i enkaz altından çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yumuşak, "Dinleme sırasında 2 defa beton kazıntısına benzer ses alınmış. Kepçe yardımıyla molozları temizlerken bir aralık ortaya çıktı. Bu aralık ortaya çıktığında kepçeyi durdurduk. Kepçenin stop etmesiyle İkbal kızımızın 'Buradayım' sesini duyduk. Böylece kızımızı bulunduğu yerden kurtardık. Karşılaştığımız 6 cenazenin ardından bu bizim için çok sevindirici bir durum oldu. Bugün gönderdiği fotoğrafta da Kayseri'deki hastanede durumunun gayet iyi olduğunu öğrendik." dedi.

Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin de Keşan'da deprem bölgesinden gelen 344 kişinin misafir edildiğini söyleyerek, "Keşan insanının misafirperver yapısını herkes biliyor. Deprem bölgesinden gelecek olan insanlarımıza nasıl kucak açacaklarına hiçbir kuşku yok." şeklinde konuştu.

Açıklamaya Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu ile KEDAK üyeleri katıldı.

Edirne Haberleri