Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Edirne'de Toplandı

Edirne Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği olağan genel kurulu Edirne'de toplantı. Derneğin kurul toplantısı kentteki bir restoranda, Kırkpınar Marşı bestekarı merhum Beyazıt Sansı ve hayatını kaybeden pehlivanlar...

Edirne Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği olağan genel kurulu Edirne'de toplantı. Derneğin kurul toplantısı kentteki bir restoranda, Kırkpınar Marşı bestekarı merhum Beyazıt Sansı ve hayatını kaybeden pehlivanlar için saygı duruşuyla başladı.

Kırkpınaş güreş ağalarından Alper Yazoğlu, Kırkpınar'ın gönüllerdeki destan olduğunu belirtti. Toplantının divan başkanlığını yürüten Edirne eski belediye başkanı İbrahim Ay ise Kırkpınar'da tüm yükü belediyenin sırtladığını ifade etti. Ayrıca, organizasyonun kurumlarla iş birliği içinde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Federasyonda genelin minder güreşinden geldiğini ancak yağlı güreşin bambaşka bir branş olduğunu aktaran İbrahim Ay, şunları kaydetti:

Şu anda yağlı güreşler, yağlı minder güreşi olmuş. Kim karşı çıkarsa çıksın, karşısına da çıkarım. Kulağına yağ kaçmamış kişiler bu sporla ilgili kararlar verirken bu iş olmaz.

Öte yandan Bulgaristan'da gerçekleştirilen Koca Yusuf Güreşleri'nin ağası Ramazan Güven ise yağlı güreş olimpiyatının Kırkpınar olduğunu söyledi.

Ardından tek listeye gidilen seçimde, derneğin yönetimi kadrosu Alper Yazoğlu, Hüseyin Erkin, Mehmet İriş, Murat Köse, Mustafa Altunhan, Levent Erdoğan ve Şükrü Kayabaş'tan oluştu.

Edirne Haberleri