Köprüler trafiğe kapatıldı

Edirne'de son günlerde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle, kentten geçen nehirlerin debilerinde ciddi oranda yükselme oldu. Edirne Belediyesi, Kanuni ve Saraçhane Köprüleri'nin trafiğe kapatıldığını duyurdu.Edirne'de yaşanan...

Edirne'de son günlerde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle, kentten geçen nehirlerin debilerinde ciddi oranda yükselme oldu. Edirne Belediyesi, Kanuni ve Saraçhane Köprüleri'nin trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Edirne'de yaşanan aşırı yağışlar sonrasında Tunca Nehri'nde yükselen su seviyesi nedeniyle Kanuni Köprüsü ve Saraçhane Köprüsü araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Edirne Belediyesinden yapılan duyuruda, Sarayiçi'ne giriş yapma olanağı bulunmadığı ve Yeniimaret mevkisine gideceklerin Gazimihal Köprüsü'nü kullanmaları gerektiği bildirildi.

Tunca Nehri için dün verilen sarı uyarı, kademeli olarak turuncu ve kırmızı seviyesine yükseltildi. Tunca Nehri'nin debisi, Suakacağı istasyonunda 211 m³/s olarak ölçüldü. Kirişhane istasyonunda debisi 813 m³/s'ye yükselen Meriç Nehri için ise bugün ilk kez sarı uyarı verildi.

Edirne Haberleri