Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne'de İnceleme Yaptı

Edirne'nin Keşan ilçesine incelemelere giden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Keşan Kent Müzesi'ni ziyaret etti. Burada ise Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Müze Koordinatörü Aslı Avcı'dan çalışmalarla...

Edirne'nin Keşan ilçesine incelemelere giden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Keşan Kent Müzesi'ni ziyaret etti. Burada ise Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Müze Koordinatörü Aslı Avcı'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Keşan Kent Müzesi projesini desteklediğini söyleyen Alpaslan, tarihi mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değindi.

Öte yandan restorasyon çalışmaları devam eden Hersekzade Ahmet Paşa Camisi'ni de ziyaret eden Alpaslan, tüm çalışmaları yerinde inceledi. Ayrıca ilçedeki tarihi bir hamamda da inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra ise Saros Körfezi Turizm Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda ise Saros Alan Başkanlığı modeli, İbrice Limanı ve Dalış Merkezleri Turizm Projesi ile Yayla Barınağı ve Sahil Tahribat Sorunu Çözüm Projeleri ele alındı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yusuf Şamiloğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Edirne Haberleri