Kurbağa Avcıları Edirne'de Mesaiye Başladı

Edirne'deki Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, "Geçimimizi kurbağa avlayarak sağlıyoruz. Yeni sezonu açtık. Kilosunu 60 liradan satıyoruz. Önceki sene kilosu...

Edirne'deki Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, "Geçimimizi kurbağa avlayarak sağlıyoruz. Yeni sezonu açtık. Kilosunu 60 liradan satıyoruz. Önceki sene kilosu 100 liradan satıyorduk, fiyatların artırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği üyeleri, Tarım İl Müdürlüğü izniyle 2022'de kurbağa avına başladı. Kendilerini 'kurbağa avcıları' olarak tanıtan 70 dernek üyesi gölet, dere ve nehir gibi sulak alanların yanı sıra suyla kaplı çeltik (pirinç) tarlalarında avlanmaya başladı.

Kasık çizmelerini ayağına geçiren kurbağa avcıları, su dolu alanlarda ellerinde kepçelerle avladıkları kurbağaları, firmalara kilosu 60 liradan satıp geçiniyor.

Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, önceki sene 8 ton avlanan kurbağanın bu sene daha az olacağını aktardı.

Edirne Haberleri