Leylekler Bu Sene Edirne'ye Erken Geldi

Sonbaharda sıcak bölgelere göç eden leylekler, havanın ısınmasıyla Edirne'de elektrik ve telefon direkleri, cami kubbeleri ile evlerin çatısına yaptıkları yuvalarına dönüyor.Bu yıl kış aylarının daha ılık geçmesi sebebi...

Sonbaharda sıcak bölgelere göç eden leylekler, havanın ısınmasıyla Edirne'de elektrik ve telefon direkleri, cami kubbeleri ile evlerin çatısına yaptıkları yuvalarına dönüyor.

Bu yıl kış aylarının daha ılık geçmesi sebebi ile leylekler normalden 15 gün önce geldi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve kuş bilimci Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaya, bahar aylarında gelen leyleklerin ekime dek ülkemizde kaldıklarını dile getirdi.

Havaların sıcak olması sebebiyle bu yıl leyleklerin erken geldiğini belirten Kaya, "Bu sene biraz erken geldiler. Küresel ısınmadan kaynaklanıyor, kış ayları ılık geçti. Leylekler de sıcak havaya bakıp göçe başladı. İnşallah havalar birden soğumaz, yoksa gelen leylekler zarar görecektir." dedi.

Kara ve beyaz olmak üzere iki çeşit leylek türü olduğunu anlatan Kaya, az sayıda görünen kara leyleklerin, koruma altında bulunan türler arasında yer aldığını aktardı.

Edirne Haberleri