Maske takmamakta ısrar eden 2 şahıs, polisleri yaraladı

Yapılan denetimler sırasında Saraçlar Caddesi’nde maske takmadıkları için durdurulan iki şahıs, polise kimlik beyan etmedi, mukavemette bulunarak 2 polisin yaralanmasına sebep oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Valilik...

Yapılan denetimler sırasında Saraçlar Caddesi’nde maske takmadıkları için durdurulan iki şahıs, polise kimlik beyan etmedi, mukavemette bulunarak 2 polisin yaralanmasına sebep oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Valilik konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Saraçlar Caddesi’nde yapılan denetimler sırasında Yunus ekipleri, 2 vatandaşı maske takmadıkları için durdurdu. Polisler, maske takmamakta ısrar eden şahıslardan kimlik talep etti. B.A. ve A.I. isimli şahıslar kimliklerini beyan etmemeleri sebebiyle, kimlik tespiti için polis merkezine götürülmek istendi. Bu esnada şahıslar, görevli ekiplere mukavemette bulundu. Bir polis memuru yere düşerek, bir polis memuru da çıkan arbedede hafif şekilde yaralandı. Görevli polis memurlarına mukavemette bulunan iki şahıs, kademeli olarak güç kullanılıp etkisiz hale getirildi.

Yaşanan olayla ilgili Edirne Valiliği basın açıklaması yaptı. Açıklamada, polis meekezine götürülen şahısların kimliklerinin tespit edildiği, haklarında görevli memura mukavemet ve kasten yaralama suçlarından işlem başlatıldığı ve gözaltına alındıkları bildirildi. Ayrıca maske takmadıkları ve kimlik beyan etmedikleri için şahıslar hakkında idari para cezası uygulandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edirne Haberleri