O alan Kıymet Teyze Parkı oluyor

Edirne'de Kıymet Teyze'nin inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturarak yıkılmasını engellediği park, 7 yıllık sürecin ardından 'Kıymet Teyze Parkı' olarak açılacak.Edirne'de 1. Murat Mahallesi'nde bulunan yeşil alan...

Edirne'de Kıymet Teyze'nin inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturarak yıkılmasını engellediği park, 7 yıllık sürecin ardından 'Kıymet Teyze Parkı' olarak açılacak.

Edirne'de 1. Murat Mahallesi'nde bulunan yeşil alan ve çocuk parkının belediye tarafından imar planında değişiklik yapılmıştı. 7 yıl önce yeşil alana gelen kepçe, alandaki parkı yıkarak inşaat kazısı yapmaya çalışmıştı. Parkın simgesi haline gelen Kıymet Peker, evinin yanındaki parka gelen iş makinelerinin önüne oturarak parkın yıkılmasını ve inşaata başlanmasını engellemişti. Torunlarının oynadığı bu parkın yıkılmaması için direnen Kıymet Teyze'yi tüm Türkiye tanımıştı.

2014 yerel seçimleri sonrasında henüz mazbatasını almadan olay yerine gelerek Kıymet Teyze'ye destek veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Sizin parkınızı hiç kimse yıkamaz." diye söz vermişti. Aynı yıl içinde Edirne İdare Mahkemesi de, çocuk parkının yıkılmasının kamu yararına uygun olmadığını söyleyerek, belediyenin kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetmişti.

Dün sosyal medya hesabından müjdeli haberi paylaşan Belediye Başkanı Gürkan, 7 yıl süren hukuk mücadelesini kazandıklarını ve yeşil alanın tapusunun belediye üzerine alındığını söyledi. Park için gerekli çalışmaların başladığını ifade eden Gürkan, bir ay sonra 'Kıymet Teyze Parkı'nın açılacağını duyurdu.

Edirne Haberleri