Öğrenciler ders başı yaptı

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı, yüz yüze olarak başladı. Edirne'de öğrenciler ders başı yaptı.6 Eylül 2021 Pazartesi itibarıyla 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı başladı. Bir buçuk...

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı, yüz yüze olarak başladı. Edirne'de öğrenciler ders başı yaptı.

6 Eylül 2021 Pazartesi itibarıyla 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı başladı. Bir buçuk yıldır koronavirüs pandemisi sebebiyle yüz yüze eğitim gerçekleştirilememişti. Öğrenciler uzun bir aranın ardından yeniden okullarında derse başladı. Maske kontrolünün ardından sınıflara alınan öğrenciler, uzun süredir görmedikleri arkadaşlarıyla hasret giderdi.

OKULLARDA COVİD-19 VAKASI ÇIKMASI HALİNDE NE YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, okullarda Covid-19 pozitif vaka çıkması durumunda izlenecek adımları içeren bir rehber hazırlandı. Rehberde "temaslı" ve "yakın temaslı" olmak üzere iki ayrım bulunuyor.

1) Bir sınıfta öğrencilerden birine Covid-19 pozitif tanısı konulması durumunda öğrenciler "temaslı" kabul edilecek. Sınıftaki öğrenciler izleme alınacak ve okula devam edecek. Pozitif vaka çıkan sınıftaki öğrenciler ve o sınıfta görev alan öğretmenlerin 14 gün boyunca (günde en az iki defa) semptom sorgulaması ve ateş ölçümü yapılacak.

Semptom veya yüksek ateş tespit edilen kişi sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre herhangi bir semptom göstermeyen öğrenci ya da öğretmen okula devam edecek, aksi durumda ise vaka olarak kabul edilecek.

Aynı sınıftaki öğrencilerde 10 gün içinde ikinci kez vaka çıkması halinde, sınıftaki öğrencilerin tamamı "yakın temaslı" olarak kabul edilecek. Bu öğrenciler, eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak.

2) Öğretmenin pozitif vaka çıkması durumunda:

-a) öğretmenin okul dışında riskli bir teması yoksa; ilk pozitif vaka çıkan sınıftaki tüm öğrenciler "yakın temaslı" kabul edilecek, eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak. Ayrıca okuldaki tüm öğretmenler, "temaslı" kabul edilecek ve maske takmak koşuluyla göreve devam edecek. Temaslı öğretmenlerin 14 gün boyunca (günde iki kez) semptom sorgulaması ve ateş ölçümleri yapılacak.

Semptom belirten veya yüksek ateşi tespit edilen öğretmen sağlık kuruluşuna yönlendirilecek, sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre okula devam edecek veya vaka olarak kabul edilecek.

-b) öğretmenin okul dışında riskli bir teması olması durumunda; diğer öğretmenler ve ilk vaka çıkan sınıftaki öğrenciler "temaslı" kabul edilecek, okul tarafından 14 gün boyunca (günde iki kez) semptom sorgulaması ve ateş ölçümleri yapılacak.

Semptom belirten veya yüksek ateş tespit edilen kişiler, sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre kişiler, okula devam edecek veya vaka olarak kabul edilecek.

3) Servislerde öğrencilerden birinde Covid-19 pozitif vaka saptanması durumunda, öğrenciler ve servis görevlileri "temaslı" kabul edilecek ve maske takmak koşuluyla okula devam edecek.

Okul öncesi:

1) Okul öncesinde öğretmen veya öğrencide pozitif vaka çıkması durumunda tüm sınıf, "yakın temaslı" kabul edilecek. Bu sınıftaki tüm öğrenciler, yakın temaslı kabul edilerek eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak.

2) Öğretmen veya öğrencinin ailesinde pozitif bir vaka tespit edildiğinde vakanın tespit edildiği ailedeki öğretmen veya öğrenci "yakın temaslı" kabul edilerek eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak.

* En doğru ve güncel bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinden bilgi alınız.

Edirne Haberleri