Otogar ihalesi için tarih verdi

Edirne'de süresi dolan otogar işletme ihalesi zaman zaman gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak iş insanı Mustafa Altunhan ile ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt arasındaki tartışmalarda konu otogara gelince, Edirne Belediye Başkanı...

Edirne'de süresi dolan otogar işletme ihalesi zaman zaman gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak iş insanı Mustafa Altunhan ile ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt arasındaki tartışmalarda konu otogara gelince, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Otogar işletmecisinden kira alınmadığı yönündeki iddialara tepki gösteren Gürkan, ihale süresi dolan taşınmazlara ilişkin yakın zamanda ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Edirne şehirlerarası otobüs terminali işletmesiyle ilgili iddiaları yanıtlayan Belediye Başkanı Gürkan, dönemin belediye yönetimi tarafından 2012 yılında defalarca ihaleye çıkıldığını, mevcut işletmeci Mustafa Altunhan haricinde ihaleye katılanın olmadığını söyledi. 2012-2019 yılları için 7 yıllık kiralama bedeli olarak işletmeciden 4 milyon 250 bin TL + KDV ödeme alındığını söyleyen Gürkan, ihale süresinin 20 Ocak 2019'da sona erdiğini açıkladı. İhale süresinin bitiminden önce yasal mevzuata uygun olarak tebligatların gönderildiğini belirten Gürkan, işletmecinin işe 8 ay geç başlaması gerekçesiyle belediyeye dava açtığını ve bu davanın sürdüğünü söyledi.

İhale süresi bitmesiyle birlikte otogar işletmecisinden ecrimisil yoluyla kira alınmaya başlandığının altını çizen Gürkan, "Kimse babamızın oğlu değil. Biz herkese eşit davranırız. Kira sözleşmesi bitti, belediye otogardan kira almıyor zannediyorlar. Böyle ipe sapa gelmez iddia olabilir mi?" diye konuştu. Gürkan, ecrimisil yoluyla kira alma işleminin sadece otogar kiracısına değil, kiralama süresi biten çok sayıda belediye kiracısına uygulandığını söyledi.

Belediyenin sıfatına ve unvanına bakmadan herkese eşit davrandığını söyleyen Gürkan, "Kanunları herkese eşit şekilde uyguladığımızı en iyi bilenlerden biri de ETSO Başkanı Zıpkınkurt'tur. Yargıtay tarafından onay verilen kaybettiği bir davası vardı. Tunca Nehri kıyısındaki kaçak villasını yıktık. Ne kimseyi kollarız, ne kimseyi kayırırız, ne de kimseye düşmanlık yaparız." dedi.

"OTOGAR KİRASINA İNDİRİM YAPMADIK"

Pandemi döneminde işletmesi kapalı olan belediye kiracılarından 9 ay boyunca kira almadıklarını, işletmesi açık olan işletmelerin ise kiralarına %75 oranında indirim yaptıklarını ifade eden Gürkan, pandemi ve kapanma sürecinde otogarın işlerinin de durduğunu ancak buna rağmen otogar işletmecisinden tam kira bedeli alındığını söyledi.

Otogar kiracısından alınan ecrimisil bedellerinin SPK lisanslı değerleme uzmanları tarafından belirlendiğini belirten Gürkan, "Kiralama süresi 20 Ocak 2019'da bitmiş. Biz 21 Ocak 2019'dan itibaren ecrimisil taahhuk ettirmişiz. İftiralara göre Edirnelilerin hakkını yiyorduk. Bir gün bile kayırmamışız. 2019 yılında değerleme uzmanının belirlediği 51 bin 193 lira aylık bedel alıyoruz. En son 21 Kasım - 20 Aralık 2021 dönemi için 92 bin 578 lira almışız. Şu anda SPK lisanslı uzman değerlendiriyor, bize bildirecek ve bugüne kadar olan bedeli de alacağız." dedi.

"İHALE EN GEÇ HAZİRAN AYINDA"

Kiralama süresi dolan belediye taşınmazları için yakın zamanda ihaleye çıkacaklarını açıklayan Başkan Gürkan, "İhale en geç haziran ayında. Buyurun gelin, herkese açık ihale. İddialara göre belediyenin aylık kaybı 200 bin lira. Siz verin 200 bin lirayı, alın ihaleyi." şeklinde konuştu.

Edirne Haberleri