Rektör Tabakoğlu'na "Trakya Üniversitesi'nin 40. Yılına Armağan" Kitabı Hediye Edildi

Trakya Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, üniversitenin kuruluşunun 40. yıl dönümü kapsamında öğretim görevlileri Haluk Kayıcı ve Orkun Akman'ın editörlüğünde hazırlanan "Trakya Üniversitesi'nin 40. Yılına Armağan"...

Trakya Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, üniversitenin kuruluşunun 40. yıl dönümü kapsamında öğretim görevlileri Haluk Kayıcı ve Orkun Akman'ın editörlüğünde hazırlanan "Trakya Üniversitesi'nin 40. Yılına Armağan" kitabı yayımlandı.

Üniversitenin kuruluşuna şahitlik etmiş kişilerin hatıralarına ve döneme ışık tutan yazılarına yer verilen kitapta, Edirne ve bölge tarihine dair önemli bilgiler de yer alıyor.

Kitapta Çanakkale Onsekiz Mart ve Koç üniversiteleri ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığından 27 akademisyen ve araştırmacının kaleme aldığı yazılar da bulunuyor.

Editörler Kayıcı ve Akman, İpsala MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda eşliğinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret ederek kitabı armağan etti.

Rektör Tabakoğlu'ndan Açıklama

Kayıcı ve Akman'a teşekkür eden Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin bölgenin tarihi, kültürel ve akademik mirasçısı olduğunu ifade etti.

Üniversitenin üstlendiği sorumluluk bilinciyle öğrenci yetiştirdiğini söyleyen Tabakoğlu, "Geçmişten aldığımız gücü geleceğe aktarırken, 40 yıl boyunca yürüdüğümüz yolu işte böyle eşsiz eserlerle tarihe not düşüyoruz. Bu eserin yayımlanmasında göstermiş oldukları gayretlerden ötürü kıymetli editörlerimiz Haluk Kayıcı ve Orkun Akman ile yazarlarımıza teşekkür ederim." dedi.

Kayıcı ve Akman da kitabın yayınlanmasında verdiği desteklerden dolayı Tabakoğlu'na teşekkür etti.

Edirne Haberleri