Riskli bina boşaltıldı, yıkılacak!

Edirne'de taşıyıcı kolonlarında ciddi problemler tespit edilen 10 daireli binanın yıkımı gerçekleştirilecek.İzmir'de meydana gelen depremin ardından Edirne Belediyesi, apartmanlara yönelik sıkı denetimlere başladı. Edirne'de...

Edirne'de taşıyıcı kolonlarında ciddi problemler tespit edilen 10 daireli binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

İzmir'de meydana gelen depremin ardından Edirne Belediyesi, apartmanlara yönelik sıkı denetimlere başladı. Edirne'de 1. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde bulunan Yenisuiş Sitesi A blokta zemindeki taşıyıcı kolonlarda ciddi problemler tespit edildi. Belediye ekipleriyle birlikte binada incelemelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gerekli güvenlik önlemlerinin alınarak binanın yıkımının gerçekleştirileceğini söyledi.

1979'da inşaatına başlanan sitelerden biri olan Yenisuiş Sitesi'nin A bloğundaki sorunla ilgili kat malikleri ve mülkiyet sahipleriyle konuşulduğunu belirten Belediye Başkanı Gürkan, "Bir vatandaşımız kaldı. O da bugün belediye desteğiyle taşınarak binanın tamamen boşaltılmasını sağlıyoruz. Gerekli güvenlik önlemlerini alarak riskli yapı denetim sonuçları da çıktıktan sonra binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Ardından vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için belediye olarak bütün çözümleri alacağız." dedi.

Edirne Haberleri