Sağlık Bakanı Koca, Edirne'deydi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli temaslarda bulunmak ve Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Edirne'ye geldi. Edirne Valisi Ekrem Canalp'i makamında ziyaret eden Bakan Koca, Edirne'de son bir haftalık süreçte...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli temaslarda bulunmak ve Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Edirne'ye geldi. Edirne Valisi Ekrem Canalp'i makamında ziyaret eden Bakan Koca, Edirne'de son bir haftalık süreçte vakaların yüzde 50 oranında düştüğünü ve 65 yaş üstünde aşılamanın yüzde 88 olduğunu söyledi.

Ülke genelinde sıkılaştırılmış kurallarla süren bir kısıtlama uygulamasıyla beraber bölgelerde durum değerlendirmesi yaptıklarını belirten Bakan Koca, "Durumu yerinde değerlendirmek ve tedbirleri yerinde kontrol etmek için bugün Edirne'deyiz. Filyasyon salgınla mücadelede çok önem verdiğimiz bir faaliyetimiz. Bu sistemi dünyada etkin şekilde uygulayabilen nadir ülkelerden biriyiz. Edirne'de her biri 3 kişiden oluşan 98 filyasyon ekibimiz var. Edirne'de son bir haftada vaka sayısı yüzde 50 oranında azaldı." diye konuştu.

Koca, Edirne'de yatak doluluk oranının %52, yoğun bakım doluluk oranının %67 olduğunu açıkladı. Edirne'de aşılama programının başarıyla yürüdüğüne değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne'de 65 yaş üstü vatandaşların aşılanma oranının yüzde 88 olduğunu belirterek, sırası gelen tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Edirne'nin sağlık tarihimizde çok önemli bir yeri olduğunu belirten Bakan Koca, "Sultan 2. Bayezid'in inşa ettirdiği külliyesi, o dönemin en önemli sağlık ve eğitim kurumlarındandı. Edirne'nin şifa kaynaklığı yapmada tarihten gelen misyonunu, özellikle komşu ülkelere yönelik sağlık turizmi açısından günümüzde yürütme adına önemli bir potansiyele sahip olduğu aşikardır. Bu potansiyeli harekete geçirmek adına yapabileceklerimizi de görüştük. Tamamlanmış ve yapılmakta olan yatırımların yanında yeni ihtiyaçları gözden geçirdik." dedi.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Bakan Koca ve Vali Canalp, sağlık çalışanlarını bu zorlu süreçteki fedakarca çalışmalarından dolayı bir kez daha tebrik etti. Sonrasında Bakan Fahrettin Koca'nın da katılımıyla Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Kırklareli'ni kapsayan Bölge Değerlendirme Toplantıları yapıldı.

Sağlık yatırımlarıyla ilgili de konuşan Bakan Koca, Uzunköprü ilçesinde yapımı devam eden 200 yataklı ilçe hastanesini 2023 yılının ilk aylarında tamamlayacaklarını belirtti.

Edirne Haberleri