Sahte içkiciler eş zamanlı operasyonla yakalandı

Edirne ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda sahte içki üretimi ve satışı suçuyla 4 şüpheli yakalandı, çok sayıda sahte içki ve hammadde ele geçirildi.Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul ve...

Edirne ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda sahte içki üretimi ve satışı suçuyla 4 şüpheli yakalandı, çok sayıda sahte içki ve hammadde ele geçirildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul ve Edirne illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve sahte içki üretimi ve satışı suçu kapsamında Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda R.Ç., K.K.T, S.Y. ve Ş.T. yakalanarak gözaltına alındı.

Şahısların ev ve iş adreslerinde yapılan aramalarda 106 adet sahte içki, 125 litre etil alkol, 105 litre etanol, 256 adet boş içki şişesi, 100 adet bilyeli kapak, 1 adet alkolmetre, 1 buçuk litre aroma verici ürün ele geçirildi.

Haklarında yapılan yasal işlemlerin ardından şüphelilerden K.K.T. , S.Y. ve Ş.T. serbest bırakıldı. Şüpheli R.Ç. ise 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Edirne il genelinde aralık ayında Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda 847 şişe kaçak veya sahte içki, 885 litre sahte içki yapımında kullanılan ürün ele geçirildi.

Edirne Haberleri